fbpx

Az 5 legjobb méregtelenítő gyógynövény

Máriatövis

A máriatövis az egyik legfontosabb gyógynövény, mivel számos betegségre nyújthat megoldást és kiváló  társ méregtelenítésre is. 
Az európai mérgezési központokban gombamérgezésre használják. A máj támogatására való felhasználását még a modern tudomány is támogatja.

Képes stimulálni más sérült szervek gyógyulását, beleértve (természetesen) a májat – még a gyógyszerek által okozott károsodásokat is. Tanulmányok szerint legelőnyösebb hosszú távú használat esetén.
Sok rákorvos nyugati megközelítéssel együtt alkalmazza a test gyógyulásának elősegítésére a kezelés után. Csökkenti a glükózszintet, és nagyon enyhe hashajtó hatása van.

Fokhagyma

A fokhagyma az egyik legcsodálatosabb gyógynövény. És bár sokan ételnek tartják, valójában a gyógynövények csoportjába tartozik. Szinte minden kultúra több mint 5000 éve használja gyógyszeresen. Köztudott tény, hogy penicillin található benne.

Hatékony a fertőzések, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a bélflóra egyensúlyhiánya, az immunválasz csökkenése, a szemölcsök, megfázás és influenza, fülfertőzések, csípések, a keringési problémák és az élesztőfertőzések kezelésében. 

Cickafarkfű

Cickafark, ez egy gyönyörű díszvirág és egy nagyszerű gyógynövény! Használhatod a friss változatát vagy szárítva, akár virágját is.
A cickafarkot használják és elismerték gyomor-egészségügyi előnyei miatt. Megállapították, hogy korrigálja a bélflórát, többek között gombaellenes és antibakteriális.

Kamilla

A kamilla meglepően mesés méregtelenítő gyógynövény. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális, gombaellenes, görcsoldó, nyugtatja az idegeket, méregteleníti a vesét és a májat, természetesen antibiotikum (a gram-pozitív baktériumok ellen a leghatékonyabb), természetesen nyugtató és antihisztamin.

A vizsgálatokban alkalmazott dózisok legfeljebb 1/4 friss virágfejet, vagy 4-6 g szárított virágfejet használnak egy tea vagy kivonat formájában.

Tyúkhúr

Biztonságosan fogyasztható és rengeteg tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot biztosít – még fehérje is van benne! Növeli a sejtfalak áteresztőképességét, és méreganyagokat vonhat ki.

A vizsgálatok során alkalmazott dózisok azt mutatták, hogy 6-12 g szárított gyógynövényt naponta belsőleg lehet bevenni. Használhatod teaként vagy kivonatként is.

Forrás:
https://www.narayanahealth.org/blog/detox-foods-detoxification-is-an-essential-part-of-optimal-health/
https://www.intoxicatedonlife.com/5-best-herbs-detox-plus-bonus-detox-foods/
https://wwd.com/shop/shop-beauty/best-detox-teas-1234693416/

Az 5 legjobb méregtelenítő gyógynövény
Scroll to top
More in Egészség tippek, Gyógynövény gyűjtemény, Gyógynövények
Aloe vera és eukaliptusz ízületi gyulladás ellen

Aloe vera és eukaliptusz ízületi gyulladás ellen Számos típusát ismerhetjük ízületi gyulladásnak, melyek mind fájdalmat okoznak. Néhány természetes gyógymód segíthet...

Close