fbpx

Shea vaj - "Az asszonyok aranya"

Tudtad, hogy Afrikában a shea vajat az Asszonyok aranyának hívják? 
A shea vaj egyet jelent az organikus, természetes, natúr életérzéssel és kiváló társunk lehet a bőrünk ápolásában. 

Mire használható a shea vaj?

 A shea vajat a karité fa gyümölcséből, a shea dió magjából nyerik ki. A 100 %-ban természetes, finomítatlan shea vaj Észak-Ghána területéről származik.
Különlegessége abban rejlik, hogy összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, vitamin és enzimtartalma pedig tökéletes bőrápolóvá teszi.
😊 Bőrbarát összetevői helyrehozzák a bolti testápolók, műszappanok okozta károkat és újraindítják a bőr öngyógyító mechanizmusait.

Természetes testápoló
A kéz melegétől felolvadó shea vaj minden nő számára nélkülözhetetlen. Gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, és védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben. A bőr legmélyebb rétegeiben szívódnak fel. Hidratál, ápol, segíti a gyógyulást.

Organikus popsikrém
Remek popsi krém készíthető shea vaj és mandula olaj keverékéből egy csepp levendula olajjal megbolondítva. Vékony rétegben, lágyan masszírozva alkalmazható.

Ekcéma ellen
A shea vajban található vitaminok, ásványi anyagok jelentősen enyhítik az extém száraz bőr kellemetlen tüneteit. Vékonyan bekenve az érintett bőrt jelentős javulás érhető el. 

Védi a bőrt a hideg ellen
A bőrünket fokozottban igénybe veszi a hideg időjárás. A szél kifújja, kiszárítja a bőr, az ajkakat. Ajakápolásra is bátran használhatod a shea vajat, hiszen vékonyan bekenve az ajkakat, az orr alatti területeket, elkerülhető a bőr kicserepesedése.

Enyhíti a rovarcsípés miatt kialakuló viszketést
Gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatása miatt a viszketés enyhítésére is alkalmazható. A csípés környékét finom, masszírozó mozdulatokkal bekenve használjuk.

Forrás: https://www.wellness-szappan.hu/blog/8-egeszseg/315-5-hasznos-tipp-mire-hasznald-a-shea-vajat
https://manna.hu/termekek/testapolok/egzotikus-vajak/manna-premium-shea-vaj

Shea vaj – “Az asszonyok aranya”
Scroll to top
More in Gyógynövény gyűjtemény, Gyógynövény tippek, Nature Mirror krém
7 érv a csipkebogyómag-olaj mellett

7 érv a csipkebogyómag-olaj mellett A csipkebogyó gyógyhatásait már régóta ismerhetjük,  de kevesen vannak tisztában azzal, hogy a belőle készült olaj is...

Close