fbpx

A sheavaj négy jótékony hatása

A sheavajnak rengeteg jótékony hatása van az egészségre. Egyaránt jót tesz a bőrnek és a hajnak is. Napjainkban a sheavajat használják kozmetikai és gyógyászati termékek előállításához is.

shaevaj-hatasai-1
shaevaj-hatasai-2

1. Meggyorsítja a gyógyulási folyamatot

A megannyi zsírsav és növényi szterinnek (például olajsav, palmitin-, sztearin- és linolénsav) köszönhetően használatával meggyorsíthatóak a gyógyulási folyamatok. A sheavaj kevésbé szappanosodik, mint a többi dióolaj és –zsír, így a bőr esetében is hatékony gyógyulási eredmények érhetőek el. A finomítatlan sheavaj tökéletesen alkalmas a kiütések, a leégések, a sebek, a narancsbőr, a gombás láb, a rovarcsípés, az izomláz és az izületigyulladás kezelésére.

2. Antioxidánsokat tartalmaz és gyulladásgátló hatása van

A sheavaj olyan növényi antioxidánsokat tartalmaz, mint az A- és E-vitamin, továbbá a fahéjsav észter segítségével megakadályozza az ultraviola sugárzás okozta bőrkárosodást és gyulladásgátló hatása van. Ezeknek a tulajdonságoknak hála javítja és hidratálja a bőr állapotát.

 3. Öregedésgátló

A sheavajat az egyik legjobb öregedésgátló és hidratáló anyagnak tartják, hiszen elősegíti a kollagén termelését. A sheavajban található vitaminoktól a bőr rugalmas, táplált, és ragyogó lesz, illetve megakadályozza a ráncok kialakulását. Ezenkívül a vaj segít az egyenletes bőrszín kialakításában, valamint hidratálja, puhítja és meg is szépíti a bőrt. 

4. Nyugtatja a fejbőrt és ápolja a hajat

A sheavaj használatával megszabadulhatunk a korpától amellett, hogy nyugtatja a viszkető és száraz fejbőrt. Megakadályozza a töredezett haj kialakulását és természetes kondicionálóként is használható. Védelmet nyújt az időjárás és a Nap okozta károsodások ellen.

  • Ha nagy mennyiségű sheavajjal masszírozod be a hajadat, a haj puha és selymes lesz. A sheavaj ugyanilyen hatással van a száraz és a törékeny göndör hajra is.
  •  Ha serkenteni szeretnéd a hajad növekedését, valamint szeretnéd hidratálni és szebbé tenni a hajadat, hetente kétszer használj sheavajat! 
Mint azt olvashattuk a shea vajnak rengeteg jótékony hatása van az emberi szervezezetre, ezért sem véletlen, hogy a Nature Mirror összetevői között is szerepel.
A sheavaj négy jótékony hatása
Scroll to top
More in Gyógynövény gyűjtemény, Gyógynövények
7 gyógynövény izületi gyulladásra blogcikk
7 gyógynövény ízületi gyulladás, fájdalom ellen

7 gyógynövény ízületi gyulladás, fájdalom ellen Az ízületi gyulladásnak, hátfájának, derákfájásnak, reumás panaszoknak rendkívül kellemetlen tünetei lehetnek, például az érintett...

Close