fbpx

Mit tehetünk ha a klíma miatt fájnak az ízületeink?

A klíma okozta betegségek orvosi megnevezése a klímareuma. Azok az ízületi- és izomfájdalmak, melyeket nyáron a tartósan nagy hőmérséklet különbség és a huzat okoz.
A hőség enyhítésére sokszor a klímát alkalmazzuk az otthonunkban és az autónkban egyaránt. Viszont olykor ezzel nem teszünk jót magunknak, hiszen súlyos ízületi gyulladást okozhat. A légkondi működtetésével azonos hőmérsékletű és száraz páratartalmú levegő kering. Ennek előnye, hogy nincs olyan sok por és pollen a levegőben. Azonban hátrány, hogy a légkondicionált helységekben nincs légmozgás vagy mindig egy helyre fújja a hideg levegőt a rendszer.

Összességében ennek eredménye lehet:
Fáradtság, kimerültség, depresszió, torokfájás, fejfájás, felfázás, petefészek- és hüvelygyulladás, ízületi problémák.

A lappangó ízületi gyulladást ugyanis fellobbanthatja a felhevülés utáni lehűlés, a nyirkos hideghatás pedig fokozza az izomfeszülést. Vagyis a légkondicionáló használata képes belobbantani az ízületi, reumatikus betegségeket azoknál, akik egyébként is hajlamosak erre.

klíma miatt fájó ízületek

Megoldások a fájdalom elkerülése és enyhítése érdekében:

Az ízületi- és izomfájdalmak kezelés célja elsősorban a fájdalomcsillapítás és a gyulladáscsökkentés. Hosszútávú célja pedig a szövődmények megelőzése.

  • Kezelési lehetőségei: gyógytorna, kineziológiai tapasz, gyógymasszázs, pakolások, különböző fürdőkezelések és egyéb mozgásterápiák, izomkezelések. A gyulladás és a fájdalom gyakran károsítja az ízület és az izom funkcióját, amely később mozgásbeszűküléshez, az izom túlfeszüléséhez vezethet. A légúti megbetegedésekre pedig a különböző szaunák (infraszauna, aromaszauna, gőzkabin), inhalációs kezelések, sóterápia kedvező hatású.
  • A hideg levegőt közvetlenül ne irányítsuk magunkra, hisz ez okozza a legtöbb problémát. A felszerelésnél gondoljunk arra, hogy a fő áramlat ne a legforgalmasabb területre érkezzen.
  • A nagy hőmérséklet-különbségeket amennyire lehet kerüljük el: A túl hidegre beállított legkondi sem tesz jót szervezetünknek.
  • A hűtést próbáljuk meg arra az időszakra időzíteni, amikor nem tartózkodunk az adott helyiségben. Ha már elértük a kívánt hőmérsékletet, kapcsoljuk ki a hűtést.
  • Hosszabb ideig, ha megoldható ne legyünk klimatizált helyiségben. Ha ez elkerülhetetlen legyen nálunk melegebb ruha ízületeink védelmének érdekében.
  • Ha ízületi gyulladás alakult ki, akkor próbáld ki a Nature Mirrort, mert elősegítheti a probléma megoldását mindenféle gyógyszeres mellékhatások nélkül.

Forrás: https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fajdalom/mit-tegyunk-ha-a-legkondi-miatt-fajnak-az-izuleteink/
https://www.fizioart.hu/klimareuma/

Mit tehetünk ha a klíma miatt fájnak az ízületeink?
Scroll to top
More in Egészség tippek, Ízületi gyulladás
7 gyógynövény izületi gyulladásra blogcikk
7 gyógynövény ízületi gyulladás, fájdalom ellen

7 gyógynövény ízületi gyulladás, fájdalom ellen Az ízületi gyulladásnak, hátfájának, derákfájásnak, reumás panaszoknak rendkívül kellemetlen tünetei lehetnek, például az érintett...

Close