Cukormentes csokimousse recept
Ki ne szeretné a könnyű, habos, csupa csoki desszertet, a mousse-t?
Annak sem kell erről a finomságról lemondania, aki szénhidrátcsökkentett vagy gluténmentes diétát folytat.
Hozzávalók
- 85 g cukormentes csokoládé (étcsoki a legjobb)
- 5 g cukrozatlan kakaópor
- 20 g vaj
- 3 db tojás (szétválasztva)
- 25 g erythritol
Elkészítés
- A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd elkeverjük benne a vajat és a kakaóport. Félretesszük, és hagyjuk kicsit hűlni.
- A tojásfehérjékből és az édesítőszer nagyobb részéből kemény habot verünk.
- A tojások sárgáit a maradék édesítőszerrel habosra és világosra verjük fel, majd keverjük bele az olvasztott csokiba.
- A tojáshabból egy keveset óvatosan beleforgatunk a csokis masszába, majd utána a többivel is így járunk el. Spatulával alulról forgassuk át a habon a csokit, így nem fog túlzottan megtörni a hab.
- Fóliával lefedve tegyük a hűtőbe 3-4 órára, majd kanalazzuk tányérra vagy pohárba. Díszíthetjük mentával vagy gyümölcsökkel, esetleg kekszdarabkákkal.
Cukormentes csokimousse recept