fbpx

Krémes vegán sárgarépaleves gyömbérrel

Hozzávalók:
• 1/4 csésze olívaolaj
• 2 vöröshagyma, apróra vágva
• 6 gerezd fokhagyma, ledarálva
• 3 ek friss gyömbér, apróra vágva
• 2 tk őrőltpaprika
• 2 tk őrölt kömény
• 1 tk őrölt koriander
• 1 kg sárgarépa, vékonyra szeletelve
• 2 zellerszár, vékonyra szeletelve
• 1 l zöldséges alaplé
• 2 dl növényi tej
• fél lime leve
• Só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
1. Egy nagyobb fazékban párold meg a vöröhagymát az olívaolajon.
2. Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a pirospaprikát, a köményt, a koriandert és egy kis sót. Keverd össze és párold még 2 percig.
3. Add hozzá a sárgarépát és a zellert, majd párold addig, amíg elkezdenek puhulni.
4. Öntsd hozzá az alaplevet, majd főzd benne puhára a répát és a zellert.
5. Hagyd kicsit hűlni, majd keverd hozzá a növényi tejet és a fél lime levét. Ezután turmixold le az egészet, míg krémes állagú nem lesz.
6. Tálaláskor díszítsd zellerzölddel, kesudióval és paprikapehellyel.

Krémes vegán sárgarépaleves gyömbérrel
Scroll to top
More in Egészséges Ebéd receptek​, Egészséges életmód, Receptek
készíts illóolajos lábfürdőt
Készíts illóolajos lábfürdőt!

Készíts illóolajos lábfürdőt! Használj hozzá akkora tálat, amibe kényelmesen belefér a lábad és annyi vizet tudsz önteni bele, hogy a...

Close