Sült édesburgonya recept mézes-chilis szósszal
Az édesburgonyát számos módon fel tudjuk használni és nagyon egészséges is. A mézes-chilis szósz ízvilága pedig nagyon jól illik a fűszerezett édesburgonya csíkokhoz.
Hozzávalók:
• 4-5 db édesburgonya
• 5 evőkanál olívaolaj
• 1 teáskanál oregánó
• 1 teáskanál kakukkfű
• 1 teáskanál zsálya
• fél teáskanál bazsalikom
• só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Melegítsd fel a sütőt 200℃ és teríts sűtőpapírt egy nagyobb tepsibe
2. Szeleteld fel az édesburgonyát hosszú csíkokra, majd terítsd szét őket a sütőpapíron
3. Egy kisebb tálban keverd jól össze a fűszereket és az olajat
4. Kend meg a burgonya szeleteket a fűszeres olajjal, jó vastagon
6. Süsd a burgonyát 35 percig 200℃ , majd kapcsolj grillező fokozatra, és süsd még körülbelül 3-4 percig, míg ropogós nem lesz
Mézes-chilis szósz elkészítése:
Keverj össze fél bögre majonézt, 2 evőkanál mézet és negyed teáskanál chili paprikát.
recept: vizmegoldas.hu