fbpx

Az izomfájdalom leggyakoribb fajtái

Az izomfájdalom megjelenése gyakori probléma az egész életünk során. Sokszor a helytelen ülés miatt komoly tartásbeli rendellenesség alakulhat ki, de más szervi betegségnél is mutatkozhat tünetként (pl. pajzsmirigy probléma, influenza).

A mozgásszegény életmód vagy a túl kemény edzés is kiválthat izomfájdalmat. 
Az izomláz kialakulása a keményebb edzések után általános jelenség, hisz ilyenkor nagy terhelésnek vannak kitéve az izmaink. Ennek oka, hogy az izomrostokban kisebb szakadások keletkeznek a testmozgás hatására és ezek helyén gyulladás alakul ki. Ilyenkor az izmok megduzzadnak és érzékenység, fájdalom lesz megfigyelhető. Az izomláz igencsak nagy fájdalmakat tud okozni, melyek kezelhetőek krémekkel, tapaszokkal, masszázzsal és hideg-meleg váltózuhannyal.
Az izomfájdalom egy másik fajtája az izomgörcs. Ezek a görcsök rövid ideig tartanak, viszont intenzív fájdalmat okoz a megjelenésük. Az izomgörcsökön segíthet a megfelelő nyújtás végzése, illetve izomlazító krém használata.
Súlyosabb formája az izomfájdalom megjelenésének az izomgyulladás. A hátterében állhat valamilyen bakteriális fertőzés is, akár egy elfertőzött mélyebb seb következményeként. Ilyen esetben fontos, hogy mielőbb orvoshoz forduljunk, mert általában súlyosabb tünetek is kialakulhatnak.
Az eféle gyötrelmek legtöbb fajtáját megelőzhetjük, ha izomzatunk edzett. Ebben fontos szerepet tölt be a rendszeres testmozgás, hisz ezzel formában tarthatjuk az izmainkat. Ha kialakul a fájdalom sokat segíthet a meleg vizes borogatás, mert regenerálja az izmokat és javítja a vérkeringést.

A Nature Mirror gyógynövényes összetevői kiválóan alkalmasak az izomfájdalmak kezelésére. Alapanyagai között szerepel a mentol és a kámfor is, amyelyek gyulladáscsökkentő hatással bírhatnak. Hűsítő hatásuknak köszönhetően használatától az izomfájdalom enyhülhet és kellemes érzést biztosít.
Ezenkívül további gyulladáscsökkentő eredményt lehet elérni a mentaolaj, a rozmaring és a levendula felhasználásával.

Az izomfájdalom leggyakoribb fajtái
Scroll to top